Kontakt os i dag

Inkassovarsel

For at et inkassovarsel er gyldigt, skal det fremsendes skriftligt med minimum 10 dages frist. Her har skyldneren mulighed for at betale, før restancen sendes til inkasso. Samtidig gælder der en række andre specifikke regler for et inkassovarsel, som du kan læse mere om her på siden.

Skal du sende en skyldner til inkasso, er det meget vigtigt, at du fremsender et korrekt udformet inkassovarsel, før sagen overgives til inkasso – enten i form af såkaldt egen inkasso eller ved at overgive sagen til et professionelt inkassofirma.

Sådan udfærdiges et korrekt inkassovarsel

inkassovarsel

Per Mathiessen, ejer M Finansinvest

For at du kan sikre dig, at du ikke får skudt din inkasso- og måske senere inddrivelsessag i Fogedretten til hjørne på grund af en fodfejl, skal du sørge for, at det inkassovarsel du fremsender til skyldner, er udformet korrekt efter §10 i Bekendtgørelse om lov om inkassovirksomhed. Inkassovarslet kaldes derfor også tit for et §10-varsel blandt fagfolk.

Af inkassovarslet skal det tydeligt fremgå,

  • Hvad der skyldes for
  • Hvor stort et beløb inklusive påløbende renter og gebyrer, der skyldes
  • Et varsel på minimum 10 dage, inden for hvilket skylder kan betale det fulde skyldige beløb
  • At manglende betaling vil medføre overgivelse af sagen til inkasso med yderligere omkostninger til følge
  • Korrekt navn og adresse på skyldner
  • Korrekt navn og adresse på dig eller dit firma

Kan du krydse alle punkterne herover af for dit inkassovarsel, overholder det reglerne og kan trygt sendes til skyldneren.

Skal jeg sende rykkere, før jeg sender et inkassovarsel?

Der er ingen lovgivning, som påbyder dig at sende et bestemt antal rykkere, før du må sende et inkassovarsel. Det har du lov til at gøre, så snart en kunde ikke har overholdt sin betalingsfrist.

Mange vælger dog alligevel at fremsende rykkere alligevel, før de begynder at true med inkasso. Det må klart anbefales, da et øjeblikkeligt inkassovarsel ved manglende betaling næppe vil blive taget pænt af dine kunder. Den manglende betaling kan jo skyldes en forglemmelse.

Renteloven giver dig mulighed for at sende op til tre rykkere med rykkergebyr på maksimalt 100 kroner pr. gang for det pågældende gældsforhold. Det er en god måde at minde kunden om den manglende betaling på. Men for hver rykker kan du dog sagtens tillade dig at skærpe tonen en smule, ligesom du ved fremsendelsen af den tredje rykker kan nævne risikoen for, at fortsat manglende betaling vil medføre, at du ser dig nødsaget til at fremsende et inkassovarsel.

Kan jeg selv forestå inkasso?

Overholder du inkassolovens regler om inkassovarsel, samt hvilke skridt du kan tage for at inddrive din gæld, er der ikke noget i vejen for, at du selv kan forestå inkassobehandlingen af dine kunder.

De fleste vælger dog at overgive sagen til et professionelt inkassofirma, for dels at undgå den ubehagelige situation, det kan være at skulle forsøge at inddrive et skyldigt beløb, og dels for at sikre, at alt går rigtigt for sig.

Selv mindre fodfejl i inkassoprocessen kan nemlig komme til at koste dig dyrt, hvis først sagen kommer i Fogedretten. Samtidig undgår du at blive sat skakmat af nogle af de tricks, som erfarne skyldnere tit anvender, for at undslå sig betaling.

Få hjælp til inkasso hos MFinansInvest

Ønsker du at overdrage dine skyldnere til inkasso, kan du med fordel kontakte os. Vi kan køre din inkassosag billigere end mange andre inkassofirmaer. Samtidig er du kendt for, at kunne få løst selv vanskelige inkassosager, inden det bliver nødvendigt at sende dem i Fogedretten.

Kontakt os i dag pr. telefon eller mail – eller brug kontaktformularen her på siden.

Har du brug for hjælp?

Efterlad dit navn og nummer nedenfor for at få en uforpligtende snak om dine muligheder.
[recaptcha size:compact]